Εταιρεία

Εταιρεία

 

 

Η SUNLIGHT

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, αποτελεί μέλος του Ομίλου Olympia, ενός από τους πιο ισχυρούς και αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα. H SUNLIGHT καταγράφει συνεχώς ανοδική πορεία και ενισχύει την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. Την τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, καθοδηγείται από συνεπή όραμα και στρατηγική που την κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων δέκα κατασκευαστών βιομηχανικών μπαταριών στον κόσμο και των μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας.

Η SUNLIGHT Recycling

Η SUNLIGHT Recycling αποτελεί το βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της ΣΥΣΤHΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ και διευρύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα που αναπτύσσει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Πάνου Γερμανού. Αναγνωρίζοντας τη δυναμική της ελληνικής αγοράς και έχοντας σαφή δέσμευση για στήριξη της εγχώριας οικονομίας, η SUNLIGHT υλοποίησε την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου στην Ευρώπη, μια επένδυση που σε πρώτη φάση ξεπερνά τα €31 εκατ.

Το εργοστάσιο ανακύκλωσης

Η νέα εργοστασιακή μονάδα, υλοποιείται σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων, στην περιοχή της Κομοτηνής (ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Νομού Ροδόπης), με δυνατότητα ανακύκλωσης 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Οι υπηρεσίες

Μέσω της SUNLIGHT Recycling παρουσιάζεται στην Ελλάδα η πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου, καθώς περιλαμβάνει τον πλήρη κύκλο ανακύκλωσης. Δηλαδή τη συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών, την ανακύκλωσή τους με βάση τα διεθνή πρότυπα ποιότητας, και την αξιοποίηση των προϊόντων ανακύκλωσης για παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα από τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT.

SUNLIGHT-Recycling-Loop1

Για την υλοποίηση της νέας μονάδας η SUNLIGHT Recycling, σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Engitec, η οποία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή μονάδων ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου. Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει ασυναγώνιστη ποιότητα τόσο στο σχεδιασµό της µονάδας και στην κατασκευή του εξοπλισµού, όσο και στις ανακτώµενες ύλες. Χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία αιχµής έχει διαμορφωθεί κατάλληλα η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου, διασφαλίζοντας κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα:

  • Μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον, μέσω της πλήρους ανακύκλωσης του νερού εντός του εργοστασίου.
  • Μηδενικά όξινα απόβλητα, λόγω της µετατροπής του όξινου διαλύµατος σε υψηλής ποιότητας βιομηχανικό αλάτι (θειικό νάτριο).
  • Μηδενική αέρια ρύπανση: Το ειδικό σύστηµα συλλογής αέριων ρύπων επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των αέριων εκποµπών SO2 (διοξειδίου του θείου).
  • Ελαχιστοποίηση (<5%) του παραγόµενου επικίνδυνου στερεού αποβλήτου (σκωρία).
  • Μείωση εκποµπών µολύβδου και ανάκτηση µεταλλικών στοιχείων, λόγω της εγκατάστασης συστήµατος ολικής «σύλληψης» σκόνης.
  • Περιορισµένη ποσότητα στερεών αποβλήτων, χάρη στην καινοτόµο τεχνολογία της υπεραποθείωσης.