Μετοχική Σύνθεση

Μετοχική Σύνθεση

Σχετικά με τον Πάνο Γερμανό

Panos-Germanos

Ο ιδρυτής της Olympia, Πάνος Γερμανός, διακρίνεται για τη διορατικότητά του και την ικανότητά του να διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Sunlight Recycling.

Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα καθώς είναι, με ιδιαίτερη προσήλωση στο εταιρικό όραμα και τις αξίες του ομίλου Olympia, ο κ. Γερμανός μετά την εξαγορά του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Sunlight ήρθε αντιμέτωπος με ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα : την ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου.

Στο πλαίσιο αυτό, με υψηλό αίσθημα εταιρικής ευθύνης, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να επενδύσει στην Κομοτηνή δημιουργώντας την SUNLIGHT Recycling, την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου στην Ευρώπη.

Ο Πάνος Γερμανός κατάγεται από τις Μηλιές του νομού Ηλείας. Συνδύασε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών με την εργασιακή εμπειρία από νεαρή ηλικία και στράφηκε νωρίς στον κλάδο της τεχνολογίας.

Το 1980 έκανε το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα, ιδρύοντας το πρώτο κατάστημα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», αρχικά με μπαταρίες, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μετεξέλιξε στο μεγαλύτερο δίκτυο λιανικών πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με περισσότερους από 5.000 εργαζομένους και καταστήματα 1.000 καταστήματα σε επτά χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και πΓΔΜ).

Το 2006 προχώρησε στην πώληση το δικτύου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στην Cosmote, αποτελώντας τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία της εποχής μεταξύ δύο αμιγώς ελληνικών εταιρειών, εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και δημιούργησε νέα δεδομένα στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Στο τέλος του 2006 δημιούργησε την εταιρία OLYMPIA, βάζοντας κάτω από την «ομπρέλα» της 4 αυτόνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Στον κλάδο της βιομηχανίας είναι η SUNLIGHT, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες, με πρωτιές σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στον κλάδο του λιανικού εμπορίου δραστηριοποιείται με ναυαρχίδα την αλυσίδα Public, με 48 καταστήματα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, είναι βασικός μέτοχος στη WESTNET, την εταιρεία διανομής προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας. Τέλος, στο διεθνή επιχειρηματικό στίβο, είναι κύριος μέτοχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας PLAY στην Πολωνία, η οποία και αποτελεί την μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην χώρα.

Σχετικά με τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ

H εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ διανύει δυναμικά την τρίτη της δεκαετία στην ελληνική και διεθνή αγορά σχεδιάζοντας, παράγοντας και διανέμοντας συστήματα αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας. Η SUNLIGHT συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών προϊόντων και συστημάτων ενέργειας στον κόσμο, προσφέροντας Ολοκληρωμένες και Αξιόπιστες Λύσεις Αποθήκευσης Ενέργειας σε τομείς με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις όπως Βιομηχανία, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Κατασκευές, Πληροφορική, Έργα Υποδομής και Άμυνα.