Συμμετοχή της SUNLIGHT RECYCLING στην τιμητική εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τους διακριθέντες των Βραβείων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2017

Συμμετοχή της SUNLIGHT RECYCLING στην τιμητική εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τους διακριθέντες των Βραβείων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2017

Αθήνα 21 Ιουνίου 2017 –  Η Sunlight Recycling συμμετείχε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών για να τιμήσει τις εταιρείες που διακρίθηκαν στα Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδας. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Α. Σαββάκης, χτύπησε το καμπανάκι στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τα μέλη των εταιρειών SUNLIGHT RECYCLING ΑΕ, ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ ΒΙΚΟΣ ΑΕ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Από την πλευρά της SUNLIGHT RECYCLING o κ. Σπύρος Κόπολας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στα οφέλη που δημιουργούνται για την εθνική οικονομία μέσω της δραστική μείωσης των εισαγωγών μολύβδου, αλλά και στην τοπική οικονομία της ακριτικής Θράκης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μίλησε επίσης αναλυτικά για την πρωτοβουλία της SUNLIGHT RECYCLING, το Green Mission, η οποία φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τον επιχειρηματικό κόσμο σχετικά με την ορθή ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέος. Οι δράσεις του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει με στόχο τη συμβολή στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας αναφορικά με τους δείκτες συλλογής των παλαιών μπαταριών μολύβδου-οξέος, ενώ κατά το 2018 επιδιώκεται η επέκταση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με προσέλκυση ακόμα περισσοτέρων μελών αλλά και τη δημιουργία Πράσινων Σημείων Εναπόθεσης των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου για τους ιδιώτες -οξέος με την συνδρομή Αττική και περιφέρεια.

Τα βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε συνεργασία με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε σε 8 τομείς αριστείας.