Βράβευση της SUNLIGHT Recycling στα environmental awards

Βράβευση της SUNLIGHT Recycling στα environmental awards

Βράβευση της SUNLIGHT Recycling στα environmental awards

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου- Με το GOLD βραβείο στην κατηγορία Waste Management – Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση Αποβλήτων διακρίθηκε η εταιρεία SUNLIGHT Recycling, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, στα φετινά Environmental Awards που διοργανώθηκαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Athenaum InterContinental.

Η SUNLIGHT Recycling αποτελεί την πιο σύγχρονη -τεχνολογικά και περιβαλλοντικά- μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο, το οποίο έχει καθετοποιήσει πλήρως την παραγωγή της Συστήματα Sunlight, έχει υψηλή δυναμική ύψους 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως και εγγυάται την ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου οξέως με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον. Πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε την περιβαλλοντική πρωτοβουλία Green Mission, η οποία φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τον επιχειρηματικό κόσμο σχετικά με την ορθή ανακύκλωση, συσπειρώνοντας γύρω της θεσμικούς φορείς και ένα ευρύ φάσμα εταιρειών.

Το βραβείο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Σ. Κόπολας ο οποίος δήλωσε: «Η Sunlight Recycling είναι σήμερα η πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη. Οι τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνει εξασφαλίζουν την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωση και κάνουν πράξη το μοντέλο κυκλικής οικονομίας στη χώρα μας. Η ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωση δεν είναι ευχολόγιο. Είναι αναγκαιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. Στη Sunlight Recycling πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους. Με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και εταιρειών προς αυτή την κατεύθυνση πριν από μερικούς μήνες ξεκινήσαμε την εκστρατεία ενημέρωσης, Green Mission. Αυτή τη στιγμή, ήδη συμμετέχουν στη δράση περισσότερες από 30 μεγάλες εταιρείες, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε συμμέτοχοι».