Μονάδα Ανακύκλωσης

Μονάδα Ανακύκλωσης

H εργοστασιακή μονάδα

Η νέα εργοστασιακή μονάδα έχει υλοποιηθεί σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων, στην περιοχή της Κομοτηνής (ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Νομού Ροδόπης), με δυνατότητα ανακύκλωσης 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως.

Για την υλοποίηση της μονάδας SUNLIGHT Recycling, η εταιρεία σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Engitec, η οποία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή μονάδων ανακύκλωσης μολύβδου. Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει ασυναγώνιστη ποιότητα τόσο στο σχεδιασµό της µονάδας και στην κατασκευή του εξοπλισµού, όσο και στις ανακτώµενες ύλες. Χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία αιχµής έχει διαμορφωθεί κατάλληλα η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου, διασφαλίζοντας κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα:

  • Μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον, μέσω της πλήρους ανακύκλωσης του νερού εντός του εργοστασίου.
  • Μηδενικά όξινα απόβλητα, λόγω της µετατροπής του όξινου διαλύµατος σε υψηλής ποιότητας βιομηχανικό αλάτι (θειικό νάτριο).
  • Μηδενική αέρια ρύπανση: Το ειδικό σύστηµα συλλογής αέριων ρύπων επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των αέριων εκποµπών SO2 (διοξειδίου του θείου).
  • Ελαχιστοποίηση (<5%) του παραγόµενου επικίνδυνου στερεού αποβλήτου (σκωρία).
  • Μείωση εκποµπών µολύβδου και ανάκτηση µεταλλικών στοιχείων, λόγω της εγκατάστασης συστήµατος ολικής «σύλληψης» σκόνης.
  • Περιορισµένη ποσότητα στερεών αποβλήτων, χάρη στην καινοτόµο τεχνολογία της υπεραποθείωσης.

Προϊόντα Ανακύκλωσης

Pb

Pb

Μόλυβδος

Διατίθεται στη μητρική εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT για παραγωγή νέων μπαταριών

Na2SO4

Na2SO4

Θειικό Νάτριο

Προς διάθεση σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

PP

PP

Πολυπροπυλένιο

Προς διάθεση σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό